Feeds aggregeren met SimplePie

Om een beetje bij te blijven op mijn vak- en interessegebieden ben ik een (bijna) dagelijkse bezoeker van een groot aantal websites. Omdat hier toch vrij veel tijd in gaat zitten, had ik het idee opgevat om de RSS-feeds van deze sites samen te laten komen in één enkele pagina.

Als Java-ontwikkelaar zou ik zo’n pagina snel in elkaar geknutseld kunnen hebben, maar omdat deze website leunt op PHP ben ik toch even gaan Google’n naar kant-en-klare oplossingen. Daarbij stuitte ik al vrij snel op SimplePie.

SimplePie is een PHP klasse welke erg eenvoudig in gebruik is. En belangrijker nog, de website is voorzien van uitgebreide en duidelijke documentatie.

Met behulp van SimplePie heb ik letterlijk binnen vijf minuten twee pagina’s kunnen maken die een nieuwsoverzicht genereren met als onderwerpen Java en Web Design. Het meeste werk ging soms nog zitten in het vinden van de juiste feed URL’s van een aantal websites.

Update 18 juli 2013

Ik ben van SimplePie afgestapt naar AngularJS. Zie mijn post “A very simple RSS reader with AngularJS and Google Feed API“.